5 Ekim 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa

Pırasalarımızı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2cm aralıklarla doğrarız. Tenceremizin içine yağımızı koyup minik minik doğramış olduğumuz soğanlarımızı koyarız. Havuçlarımızı soyup yıkadıktan sonra halka halka keseriz. Havuçlarımızı da tencereye koyarız. Biraz sotelendikten sonra pırasamızıda tenceremizin içine koyarız ve biraz susuz kavurup içine salçamızı, pirincimizi, tuzumuzu ve pulbiberimizi koyarak karıştırırız. Yemeğimizin içine suyunu koyup (sıcak su) pişmeye bırakırız. Soğumasını bekleyip limon sıkıp servis yaparız. Arkadaşlar isterseniz salça koymadan da yapabilirsiniz. Afiyet olsun (: Zeytinyağlı pırasa tarifi Yeşim Bayram Hanım ’a aittir. Yeşim Hanım ’ın diğer tarifleri için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder