6 Ekim 2015 Salı

Tereyağlı Yumurta

Tereyağlı Yumurta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tereyağlı Yumurta Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağı tavada eritilir. Ayrı bir kasede yumurta ve baharatlar kaşıkla çırpılır. Tavaya aktarılıp yavaşça yayılır. Tavanın kapağı varsa kapatılır. Bu şekilde yapmak yumurtanın iyice kabarmasını sağlıyor. Zaten kapak açılınca buharı gittiği için sönecektir. :) Dilerseniz tek taraflı veya ters çevirip diğer tarafını da aynı yöntemle kızartıp servis edebilirsiniz. :) Not: Bilene sözümüz yok, aferin der geçeriz. Bilmeyenler için de faydalı olmaktır ümidimiz deriz. !!! Burası kişisel bir yemek sitesidir ve herkes dilediğini paylaşmakta serbesttir. Birimizin yaptığını başka biri yapamayabiliyor. Kimse yeteneklerinden ötürü eleştirilemez. !! Saygılar, sevgiler. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder