5 Ekim 2015 Pazartesi

Fırında Köfteli Patates

Köftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patatesleri, köfteleri, domates sogan ve biber dilimlerini yerleştirin. Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin. Fırında köfteli patates tarifi Cemile Okşar‘a ait. Cemile Hanım ’ın kendi sitesine ulaşmak için burayı, sitemizdeki diğer tariflerine ulaşmak için burayı tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder