5 Ekim 2015 Pazartesi

Tavuklu Mantar Dolması,Cacık Soslu Makarna

              Malzemeler; 8 Adet Mantar
1 Adet Tavuk Göğsü
3-4 Adet Kurutulmuş Domates
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Tuz,Köri,istediğiniz çeşit baharat
Yapılışı; Mantarları elinizle dışını ovarak yıkayın.Ovarken kabukları elinize gelicektir.Sonra limonlu suda bekletin.
Kuru domatesleri sıcak suda 5 dk. bekletin.Beklettiğiniz kuru domatesleri incecik kıyın bir kaseye alın
Tavuk göğsünü incecik kıyın domateslerin üzerine ilave edin.
Sıvıyağı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
İçlerini çıkardığınız mantarlara tavuklu harcı paylaştırın.
Buhar aparatı yerleştirdiğiniz tencerede taakriben 20-25 dk. pişirin.
Servis ederken biraz maydonoz serpebilirsiniz.Afiyet olsun :)) Cacık Soslu Makarna; Malzemeler; 1 Paket Makarna (dilediğiniz bir çeşit)
4-5 Adet Salatalık
3 Diş Sarımsak
1 Kg. Yoğurt
5-6 Yaprak Taze Nane
Tuz
Yapılışı; Makarnayı üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
Salatalığı ve sarımsağı rendeleyin.
Naneyi kıyın.
Yoğurdu tuz ekleyip akıcı bir kıvama gelmesi için hafif çırpın.Salatalık,nane ve sarımsağıda ekleyip karıştırın.
Haşlanan makarnayı servisten hemen önce yoğurtlu karışımı döküp karıştırın ve öyle servis yapın. www.binbircesni.blogspot.com  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder