5 Ekim 2015 Pazartesi

Piti

Düdüklü tencerede önce yağ ile soğan kavrulur. Daha sonra küçük olarak doğranmış kuşbaşı koyun eti konulur. Biraz da onunla kavrulur. Daha sonra nohut, tuz, ve sarı kök konulur (bu tarifte salça yok). Üzerini geçecek kadar su konulur ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Herkesin düdüklü tenceresi farlı zamanlarda pişirdiği için süre veremiyorum. Nohutlu et yemeğini sevmeyenler bir de bu şekilde denesinler farklı ve güzel bir lezzet. NOT: Aslında bu tarifte kemikli koyun eti kullanılr. Ama o anda kemikli et olmadığı için ben kuşbaşı et ile yaptım. Piti tarifi Dilmen Ulusoy‘a ait. Dilmen Hanım‘ın diğer tarifleri için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder