5 Ekim 2015 Pazartesi
Fırında Pazı Bohçası
Fırında pazı bohçası tarifi Saliha Erozan Hanım‘ın Tarif-i Yemek ’te yayınlanan ilk tarifi. Kendisine hoşgeldin diyorum. Siz de tarif yollayarak Tarif-i Yemek ailesine katılmak için İletişim sayfasından bana ulaşabilirsiniz. Pazıları ayıklayıp yıkayın. Tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Pazıları sırayla içine atıp 2-3 dakika bekletin. Çok bekletirseniz yapraklar erir. Küp doğranmış soğanları kıymayla beraber tavada yağla beraber 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinçleri ekleyip sıcak suyu dökün, tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Hafifçe haşlanmış yapraklarını küçük bir kaseye karşılıklı çarpı şeklinde serin ve hazırladığınız harçtan koyup sarkan yaprakları karşılıklı olarak kapatın. Kaseyi ters çevirip pazı bohçasını çıkarıp yağlanmış fırın kabına dizin. Kalan yarım kaşık salçayı 1 su bardağı suyla açın ve pazıların üzerine dökün. Domates dilimleriyle süsleyip aliminyum folyoyla veya yağlı kağıtla kabın üzerini kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve servis yapın. Afiyet olsun. Fırında pazı bohçası tarifi Saliha Erozan Hanım ’a aittir. Saliha Hanım ’ın tüm tarifleri için tıklayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder