5 Ekim 2015 Pazartesi

Beşamel Soslu Patatesli Mantar

  Beşamel Soslu Patatesli Mantar Malzemeleri Beşamel Sos İçin; Üzeri İçin; Mantarları elinizle kabuklarını sıyırarak musluğun altında yıkayın,süzün ve doğrayın. Patatesleri kübik doğrayın. Zeytinyağı tencerede ısıntın mantarları ekleyin. Ocağı açıp harlı ateşte kavurmaya başlayın. Ateş kuvvetli olursa mantarlar çok su salmıyor. Önce suyunu salacaklar daha sonra suyunu çekecekler. Suyu çekilen mantarlara patatesler eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur. Ocağı kapatıp tencereyi kenara alın. Başka bi tencerede yağda unu rengi hafif değişene kadar kavurun ve soğuk sütü yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca muskat rendeleyin ayrı bir lezzet katıyor. Patatesli mantarları fırın kabına dökün üzerine pişen beşamel sosunu. 180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz son 5 dakika kaşar serpebilirsiniz. Afiyet olsun :)
muskat;küçük hindistan cevizi…. www.binbircesni.blogspot.com  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder