5 Ekim 2015 Pazartesi
Otlu İçli Köfte
Yağda soğan ve kıyma kavrulur, baharat, tuz ve ceviz atılır, ateşten alınır. 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı salça kavrulur, 1 çay bardağı su eklenip az kaynatılır. Bulgur 2 su bardağı kaynar suyla 1 saat ıslatılır. İçerisine diğer malzemeler eklenir ve iyice yoğurulur. Küçük parçalar alınır ve parmak yardımıyla ince açılır, içlerine bol iç harç konur ve kapatılır. Kaynar suda 7-8 dakika kaynatılır. Servis tabağına alınır, üzerine sos dökülerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun… Otlu içli köfte tarifi Nimet Sungur ’a ait. Nimet Hanım ’ın diğer tarifleri için tıklayınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder