5 Ekim 2015 Pazartesi

Otlu İçli Köfte

Yağda soğan ve kıyma kavrulur, baharat, tuz ve ceviz atılır, ateşten alınır. 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı salça kavrulur, 1 çay bardağı su eklenip az kaynatılır. Bulgur 2 su bardağı kaynar suyla 1 saat ıslatılır. İçerisine diğer malzemeler eklenir ve iyice yoğurulur. Küçük parçalar alınır ve parmak yardımıyla ince açılır, içlerine bol iç harç konur ve kapatılır. Kaynar suda 7-8 dakika kaynatılır. Servis tabağına alınır, üzerine sos dökülerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun… Otlu içli köfte tarifi Nimet Sungur ’a ait. Nimet Hanım ’ın diğer tarifleri için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder