5 Ekim 2015 Pazartesi

Güveçte Kuru Fasulye

Fasulyeler geceden ılık tuzlu suda ıslatılır. Ertesi sabah 1 litre kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır. Etler güvece konulup suyunu salana kadar kavrulur. Suyunu çekmeye başlayınca yemeklik doğranan soğanlar eklenip soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulurbiberler, salçası ve tuzu ilave dilip yaklaşık 2 su bardağı su ilve edilir ve haşlanıp süzülen fasulyeler içine eklenir. Gerekirse biraz daha su ilave edip tuzu ve kırmızı pul biberi kontrol edilerek güvecin üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatılır veya alüminyum folyo sarılıp 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Güveçte kuru fasulye tarifi Deniz Güneş ’e ait. Deniz Hanım ’ın kendi sitesine ulaşmak için burayı, sitemizdeki diğer tariflerine ulaşmak için burayı tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder