5 Ekim 2015 Pazartesi

Etli Türlü

Soğanı küçük küçük doğrayın. Etleri ve soğanı koyup az yağda biraz kavurun. Daha sonra küçük dogranmış domatesleri ekleyin ve orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Etlerin üstüne gelecek kadar kaynar su koyup, ateşin altını kısarak yumuşayana kadar pişirin. Bu arada patlıcanları alacalı soyun, kabakları, patatesleri ve havuçları soyup doğrayın. Etler pişince önce patates ve havucu bir süre sonra patlıcan, bezelye ve kabağı ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekik ilave edip kısık ateşte ara sıra kaynar su ekleyerek pişirin. Etli türlü tarifi Sinem Sakarya Hanım ’a aittir. Sinem Hanım ’ın diğer tarifleri için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder